Search

Need help? examezone@gmail.com

In Stock

Test Bank For Human Intimacy Marriage The Family And its Meaning 11th Edition By Cox

ISBN-10 ‏ : ‎ 1133948006
ISBN-13 ‏ : ‎ 978-1133948001
Publisher ‏ : ‎ Cengage Learning; 11th edition
Author : Frank D. Cox

Original price was: $50.00.Current price is: $19.00.

SKU:TB000676

Test Bank For Human Intimacy Marriage The Family And its Meaning 11th Edition By Cox

CHAPTER 4—GENDER CONVERGENCE AND ROLE EQUITY

MULTIPLE CHOICE

1. Radical feminists don’t believe that we should:

a.develop a completely androgynous society.

b.attack the institution of motherhood.

c.automatically sort people into male and female categories.

d.forget that women are fundamentally different from men.

ANS: C PTS: 1 REF: Introduction OBJ: 1

2. Sexual identity encompasses both:

a. physiological sex behaviors and cultural gender behaviors.

b. hormonal and biological components.

c.cultural ideals and cultural traits.

d. institutional norms and gender beliefs.

ANS: A PTS: 1

REF: Male = Masculine and Female = Feminine: Not Necessarily So

OBJ: 1

3. Being male or female is ________________. Masculine and feminine behaviors are _______.

a.sexual; prescribed

b.deterministic; flexible

c.differentiated; normative

d.biological; cultural

ANS: D PTS: 1

REF: Male = Masculine and Female = Feminine: Not Necessarily So

OBJ: 1

4. The most important factor in the assignment of gender roles is:

a.culture.

b.puberty.

c.religion.

d.testosterone.

ANS: A PTS: 1

REF: Male = Masculine and Female = Feminine: Not Necessarily So

OBJ: 1

5. Whether one is male or female is biologically determined, but gender roles are:

a.hormonally determined.

b.based on personality.

c.learned from society.

d.developed before birth.

ANS: C PTS: 1

REF: Male = Masculine and Female = Feminine: Not Necessarily So

OBJ: 1

6. The fundamental question in the formation of our gender identity is:

a.”Is the relationship between men and women one of equity?”

b.”Am I a man or a woman?”

c.”Are women the weaker sex?”

d.”Why have men traditionally been breadwinners?”

ANS: B PTS: 1

REF: Male = Masculine and Female = Feminine: Not Necessarily So

OBJ: 1

7. The correct term for the masculine or feminine image that we have of ourselves is:

a.gender identity.

b.biological orientation.

c.role stereotype.

d.sex role.

ANS: A PTS: 1

REF: Male = Masculine and Female = Feminine: Not Necessarily So

OBJ: 1

8. Susan purchased dolls for her granddaughter’s birthday and trucks for her grandson. This pattern of behavior is:

a.a role.

b.gender identity.

c.androgynous.

d.a norm.

ANS: D PTS: 1

REF: Male = Masculine and Female = Feminine: Not Necessarily So

OBJ: 1

9. The most severe sanctions against cross-gender behavior are aimed at:

a.minorities.

b.men.

c.the elderly.

d.women.

ANS: B PTS: 1

REF: Male = Masculine and Female = Feminine: Not Necessarily So

OBJ: 1

10. Norms are:

a.the attitudes and values assigned to each sex.

b.strong biological urges and desires.

c.accepted and expected patterns of behavior.

d.extremely important religious beliefs.

ANS: C PTS: 1

REF: Male = Masculine and Female = Feminine: Not Necessarily So

OBJ: 1

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bestsellers

Quick Buy

Test Bank For Human Intimacy Marriage The Family And its Meaning 11th Edition By Cox

Original price was: $50.00.Current price is: $19.00.
(0 Reviews)
ISBN-10 ‏ : ‎ 1133948006 ISBN-13 ‏ : ‎ 978-1133948001 Publisher ‏ : ‎ Cengage Learning; 11th edition Author : Frank D. Cox
Quick Buy

Test Bank For Identities and Inequalities Exploring the Intersections of Race, Class, Gender, & Sexuality 3rd Edition by David Newman

Original price was: $65.00.Current price is: $30.00.
(0 Reviews)
ISBN-10 ‏ : ‎ 0078027039 ISBN-13 ‏ : ‎ 978-0078027031 Publisher ‏ : ‎ McGraw Hill; 3rd edition Author: David Newman
Quick Buy

Test Bank For Intimate Relationships Marriages And Families 9th Edition by Nancy Stinnett

Original price was: $50.00.Current price is: $30.00.
(0 Reviews)
ISBN-10 ‏ : ‎ 9780190278571 ISBN-13 ‏ : ‎ 978-0190278571 Publisher ‏ : ‎ Oxford University Press; 9th edition Authors: Nancy Stinnett, Nick Stinnett, Mary Kay DeGenova, F. Philip Rice

 

 

Back to Top
Product has been added to your cart