Search

Need help? examezone@gmail.com

In Stock

Test Bank For Industrial Organizational Psychology An Applied Approach 8th Edition by Michael G. Aamodt

ISBN-10 ‏ : ‎ 1305118421
ISBN-13 ‏ : ‎ 978-1305118423
Publisher ‏ : ‎ Cengage Learning; 8th edition
Author: Michael G. Aamodt

Original price was: $50.00.Current price is: $15.00.

SKU:TB000718

Test Bank For Industrial Organizational Psychology An Applied Approach 8th Edition by Michael G. Aamodt

Multiple Choice

1. I/O Psychology is a branch of psychology that _____ in the workplace.​

a. ​treats psychological disorders

b. ​applies the principles of psychology

c. ​provides therapy to employees

d. ​all of these equally define I/O psychology

ANSWER: b

2. I/O psychology examines factors that affect the _______ in an organization, whereas business fields examine the broader aspects of running an organization.

a. ​people

b. machines

c. ​stock performance

d. ​I/O psychology examines all three factors

ANSWER: a

3. ​I/O psychologists who are involved in ________ study and practice in such areas as employee selection, job analysis, and job evaluation.

a. ​personnel psychology

b. ​organizational psychology

c. ​training and development

d. ​human factors

ANSWER: a

4. ​The study of leadership is part of:

a. ​personnel psychology

b. ​training and development

c. ​human factors

d. ​organizational psychology

ANSWER: d

5. ​Psychologists involved in _______ study leadership, job satisfaction, and employee motivation.

a. ​personnel psychology

b. ​organizational psychology

c. ​training and development

d. ​human factors

ANSWER: b

6. ​Regardless of the official start date, I/O psychology was born in the:

a. ​mid 1800s

b. ​late 1800s

c. ​early 1900s

d. ​mid 1900s

ANSWER: c

7. I/O Psychology first started about:​

a. ​1840

b. ​1938

c. ​1903

d. ​1957

ANSWER: c

8. ​The _____ were a husband and wife team who were among the first scientists to improve productivity and reduce fatigue by studying the motions used by workers.

a. ​Watsons

b. Scotts

c. ​Binghams

d. ​Gilbreths

ANSWER: d

9. In which decade were the Hawthorne studies published.​

a. ​1920s

b. ​1930s

c. ​1960s

d. ​1980s

ANSWER: b

10. ​Changes in employee behavior that result from an employee being studied or receiving increased attention from mangers is called the:

a. ​Hawthorne effect

b. ​Premack principle

c. ​Pygmalion effect

d. ​Peter principle

ANSWER: a

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bestsellers

Quick Buy

Test Bank For Meteorology Today 11th Edition by C. Donald Ahrens

Original price was: $55.00.Current price is: $28.00.
(0 Reviews)
Quick Buy

Test Bank For Industrial And Organizational Psychology Research and Practice 6th Edition by Paul E. Spector

Original price was: $60.00.Current price is: $30.00.
(0 Reviews)
ISBN-10 ‏ : ‎ 0470949767 ISBN-13 ‏ : ‎ 978-0470949764 Publisher ‏ : ‎ John Wiley & Sons; 6th Edition Author: Paul E. Spector
Quick Buy

Test Bank For Psychology A Journey 5th Edition by Dennis Coon

Original price was: $55.00.Current price is: $28.00.
(0 Reviews)
Quick Buy

Test Bank For Invitation to The Life Span 3rd Edition By Berger

Original price was: $50.00.Current price is: $25.00.
(0 Reviews)
ISBN-10 ‏ : ‎ 1319016308 ISBN-13 ‏ : ‎ 978-1319016302 Publisher ‏ : ‎ WORTH Author: BERGER
Quick Buy

Test Bank For Industrial Organizational Psychology An Applied Approach 8th Edition by Michael G. Aamodt

Original price was: $50.00.Current price is: $15.00.
(0 Reviews)
ISBN-10 ‏ : ‎ 1305118421 ISBN-13 ‏ : ‎ 978-1305118423 Publisher ‏ : ‎ Cengage Learning; 8th edition Author: Michael G. Aamodt

 

 

Back to Top
Product has been added to your cart