Search

Need help? examezone@gmail.com

In Stock

Test Bank For Infants and Children Prenatal through Middle Childhood 8th Edition

ISBN-10 ‏ : ‎ 0133936724
ISBN-13 ‏ : ‎ 978-0133936728
Publisher ‏ : ‎ Pearson; 8th edition
Author: Laura Berk, Adena Meyers

Original price was: $50.00.Current price is: $20.00.

SKU:TB000720

Test Bank For Infants and Children Prenatal through Middle Childhood 8th Edition

CHAPTER 2
GENETIC AND ENVIRONMENTAL FOUNDATIONS

MULTIPLE CHOICE

  1. 1) Hair color is an example of A) karyotype.

    B) phenotype. C) gamete. D) genotype.

    Answer: B

    Page Ref: 51 Skill: Remember Objective: 2.1

  2. 2) Directly observable characteristics are affected by an individual’s lifelong history of experiences and also by the individual’s

    A) karyotype. B) phenotypes. C) gametes. D) genotype.

    Answer: D

    Page Ref: 51 Skill: Understand Objective: 2.1

  3. 3) A __________ is a complex blend of genetic information that determines our species and influences all our unique characteristics.

    A) chromosome B) genotype
    C) phenotype D) karotype

    Answer: B

    Page Ref: 51 Skill: Remember Objective 2.1

  4. 4) The nucleus of a cell contains A) karotypes.

    B) chromosomes. C) genotypes.
    D) phenotypes.

    Answer: B

    Page Ref: 51 Skill: Remember Objective: 2.1

  1. 5) Chromosomes
    A) store and transmit genetic information.

    1. B) come in 46 matching pairs.
    2. C) are inherited from the mother only.

    D) are inherited from the father only.

    Answer: A

    Page Ref: 51 Skill: Remember Objective: 2.1

  2. 6) Generally, human __________ come in 23 matching pairs. A) chromosomes

    B) phenotypes C) cells
    D) genotypes

    Answer: A

    Page Ref: 51 Skill: Remember Objective: 2.1

  3. 7) Each rung of the DNA ladder
    A) is made up of thousands of chromosomes.

    1. B) contains 20,000 genes.
    2. C) consists of a pair of chemical substances called bases.

    D) contains 23 matching pairs.

    Answer: C

    Page Ref: 52 Skill: Understand Objective: 2.1

  4. 8) On the DNA ladder, adenine always appears A) alone.
    1. B) with thymine.
    2. C) with cytosine.

    D) with guanine.

    Answer: B

    Page Ref: 53 Skill: Remember Objective: 2.1

  5. 9) An estimated 21,000 __________, which directly affect our body’s characteristics, lie along the human chromosomes. A) nuclei

    B) regulator genes
    C) protein-codinggenes D) sex genes

    Answer: C

    Page Ref: 52 Skill: Remember Objective: 2.1

  1. 10) Zookeeper Ross knows that he shares some of his genetic makeup with the chimpanzee, Chumley. You could tell Ross that about _____ percent of their DNA is identical.

    A) 80 B) 85 C) 90 D) 95 Answer: D

    Page Ref: 52 Skill: Apply Objective: 2.1

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bestsellers

Quick Buy

Test Bank For Infants and Children Prenatal through Middle Childhood 8th Edition

Original price was: $50.00.Current price is: $20.00.
(0 Reviews)
ISBN-10 ‏ : ‎ 0133936724 ISBN-13 ‏ : ‎ 978-0133936728 Publisher ‏ : ‎ Pearson; 8th edition Author: Laura Berk, Adena Meyers

 

 

Back to Top
Product has been added to your cart