Search

Need help? examezone@gmail.com

In Stock

Test Bank For Intimate Relationships 2nd Edition by Thomas N. Bradbury

ISBN-10 ‏ : ‎ 0393920232
ISBN-13 ‏ : ‎ 978-0393920239
Publisher ‏ : ‎ W. W. Norton & Company; Second edition
Authors: Thomas N. Bradbury, Benjamin R. Karney

Original price was: $50.00.Current price is: $24.00.

SKU:TB000800

Test Bank For Intimate Relationships 2nd Edition by Thomas N. Bradbury

  1. CHAPTER 3: Theoretical Frameworks

    MULTIPLE CHOICE

    1.Which of the following is NOT a feature of theories?

    a.Theories shape how we think.

    b.Theories guide research.

    c.Theories are equally accurate at explaining behavior.

    d.Theories can be explicit or implicit.

    ANS: C DIF: Easy REF: Theoretical Frameworks

    TOP: Great Minds Don’t Think Alike MSC: Factual

    2.Compared to informal theories, influential theories:

    a.tend to be described formally.

    b.articulate a set of explicit premises.

    c.make predictions that withstand multiple tests.

    d.all of the above

    ANS: D DIF: Easy REF: Influential Theories of Intimate Relationships

    TOP: Influential Theories of Intimate Relationships MSC: Factual

    3.Which of the following is NOT a fundamental premise of the evolutionary perspective on intimate relationships?

    a.Humans must reproduce to pass their genes on to the next generation.

    b.Survival during infancy requires an ability to maintain proximity to a primary caregiver.

    c.Through natural selection, humans evolved characteristic ways of attracting and selecting mates.

    d.Features that contribute to successful reproduction are passed down from generation to generation.

    ANS: B DIF: Easy REF: The Evolutionary Perspective

    TOP: Evolutionary Perspective MSC: Factual

    4.A type of adaptation called “sexual selection” occurs when a feature has evolved because it:

    a.increases an organism’s chances of successfully reproducing.

    b.increases an organism’s chances for survival.

    c.increases an organism’s chances of finding food.

    d.decreases an organism’s exposure to predators.

    ANS: A DIF: Easy REF: The Evolutionary Perspective

    TOP: Evolutionary Perspective: Adaptive functions of human mating behaviors: Sexual selection

    MSC: Factual

    5.Peacocks have brilliantly colored tail feathers. This is an example of:

    a.an adaptive problem.

    c.cross-species research.

    b.sexual selection.

    d.referencing.

    ANS: B DIF: Medium REF: The Evolutionary Perspective

    TOP: Evolutionary Perspective: Adaptive functions of human mating behaviors: Sexual selection

    MSC: Applied

    6.According to evolutionary psychologists, the preferences, capacities, responses, and strategies that characterize our species are called:

    a.adaptive problems.

    c.psychological mechanisms.

    b.sexual selection.

    d.adaptations.

    ANS: C DIF: Easy REF: The Evolutionary Perspective

    TOP: Evolutionary Perspective: Adaptive functions of human mating behaviors: Psychological mechanisms MSC: Factual

    7.Which of the following statements doesNOT express a position consistent with evolutionary perspectives on intimate relationships?

    a.Males have developed conscious and explicit preferences for fertility in potential sexual partners.

    b.Evolved psychological mechanisms are responsive to cues in the environment.

    c.Mate preferences evolved to adapt not to the current environment but, rather, to the environment that humans faced thousands of years ago.

    d.Preferences that increase reproductive success should be passed down across generations, even if those preferences impede survival.

    ANS: A DIF: Difficult REF: The Evolutionary Perspective

    TOP: Evolutionary Perspective: Adaptive functions of human mating behaviors

    MSC: Conceptual

    8.According to the theory of parental investment, men and women differ in the amount of energy and resources in which they must invest to raise surviving offspring, with parental investment being higher for women than for men. Consequently, men and women have evolved different mate preferences. Which of the following is NOT consistent with the theory of parental investment?

    a.Li-ying always dates men who are taller than she is.

    b.Yasir has only ever dated (and had sexual relations with) one woman, to whom he is married.

    c.Brett goes on dates with many women but stops seeing them if he finds out they are not virgins.

    d.Tatiana does not date male students at her college; rather, she only dates men who have established careers.

    ANS: B DIF: Medium REF: The Evolutionary Perspective

    TOP: Evolutionary Perspective: Adaptive functions of human mating behaviors: Theory of parental investment | Evolutionary Perspective: Adaptive functions of human mating behaviors: Gender differences in mate preferences and sexual behavior MSC: Applied

    9.According to the theory of parental investment, men and women differ in the amount of energy and resources in which they must invest to raise surviving offspring, with parental investment being higher for women than for men. Consequently, men and women have evolved different mate preferences. Which of the following is most consistent with the theory of parental investment?

    a.Rachel mostly only dates men who are shorter than she is.

    b.Randip has only ever had sexual relations with one woman, to whom he is married.

    c.Blair is dating a woman who has a 2-year-old daughter from a previous relationship.

    d.Tatiana does not date male students at her college; rather, she only dates men who have established careers.

    ANS: D DIF: Medium REF: The Evolutionary Perspective

    TOP: Evolutionary Perspective: Adaptive functions of human mating behaviors: Theory of parental investment | Evolutionary Perspective: Adaptive functions of human mating behaviors: Gender differences in mate preferences and sexual behavior MSC: Applied

    10.Which of the following is NOT a problem facing researchers taking an evolutionary perspective on intimate relationships?

    a.narrowing the definition of psychological mechanism

    b.determining whether a behavior is the product of an evolved psychological mechanism

    c.knowing where to look for evidence of evolved psychological mechanisms

    d.conducting longitudinal studies to look for evidence of evolved psychological mechanisms

    ANS: D DIF: Medium REF: The Evolutionary Perspective

    TOP: Evolutionary Perspective: Approach to research MSC: Factual

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bestsellers

Quick Buy

Test Bank For Meteorology Today 11th Edition by C. Donald Ahrens

Original price was: $55.00.Current price is: $28.00.
(0 Reviews)
Quick Buy

Test Bank For Industrial And Organizational Psychology Research and Practice 6th Edition by Paul E. Spector

Original price was: $60.00.Current price is: $30.00.
(0 Reviews)
ISBN-10 ‏ : ‎ 0470949767 ISBN-13 ‏ : ‎ 978-0470949764 Publisher ‏ : ‎ John Wiley & Sons; 6th Edition Author: Paul E. Spector
Quick Buy

Test Bank For Psychology A Journey 5th Edition by Dennis Coon

Original price was: $55.00.Current price is: $28.00.
(0 Reviews)
Quick Buy

Test Bank For Invitation to The Life Span 3rd Edition By Berger

Original price was: $50.00.Current price is: $25.00.
(0 Reviews)
ISBN-10 ‏ : ‎ 1319016308 ISBN-13 ‏ : ‎ 978-1319016302 Publisher ‏ : ‎ WORTH Author: BERGER
Quick Buy

Test Bank For Industrial Organizational Psychology An Applied Approach 8th Edition by Michael G. Aamodt

Original price was: $50.00.Current price is: $15.00.
(0 Reviews)
ISBN-10 ‏ : ‎ 1305118421 ISBN-13 ‏ : ‎ 978-1305118423 Publisher ‏ : ‎ Cengage Learning; 8th edition Author: Michael G. Aamodt

 

 

Back to Top
Product has been added to your cart