Search

Need help? examezone@gmail.com

In Stock

Test Bank For Introduction to Geography People, Places & Environment 6th Edition Carl H. Dahlman

ISBN-10 ‏ : ‎ 0321843339
ISBN-13 ‏ : ‎ 978-0321843333
Publisher ‏ : ‎ Pearson; 6th edition
Author: Carl Dahlman, William Renwick

Original price was: $50.00.Current price is: $25.00.

SKU:TB000832

Test Bank For Introduction to Geography People, Places & Environment 6th Edition Carl H. Dahlman

Chapter 6 Population and Migration

1) Population Geography is

A) the distribution of humankind across our planet.

B) the tracking of deer within an ecosystem.

C) the analysis of the migratory patterns of the monarch butterfly.

D) the number of pets per person in the United States.

Answer: A

Diff: 1

Topic/Section: Distribution and Density of Human Settlement

Bloom’s Taxonomy: Knowledge

Nat Geo Standard: 9. Human Systems: The characteristics, distribution, and migration of human populations on Earth’s surface

2) The study of individual populations in terms of specific group characteristics is

A) ecology.

B) ekistics.

C) geography.

D) demography.

Answer: D

Diff: 1

Topic/Section: Distribution and Density of Human Settlement

Bloom’s Taxonomy: Knowledge

Nat Geo Standard: 9. Human Systems: The characteristics, distribution, and migration of human populations on Earth’s surface

3) Which of the following is one of the three major population concentrations mentioned in the chapter?

A) East Asia

B) Central Asia

C) Sub-Saharan Africa

D) Australia

Answer: A

Diff: 1

Topic/Section: Distribution and Density of Human Settlement

Bloom’s Taxonomy: Knowledge

Nat Geo Standard: 9. Human Systems: The characteristics, distribution, and migration of human populations on Earth’s surface

Learning Outcome: 1. Locate Earth’s major population clusters on a map

4) A world map drawn so that the size of each country is the reflection of its population rather than its size is called

A) a Mercator projection.

B) a standard land-area map.

C) a conic projection.

D) a cartogram.

Answer: D

Diff: 1

Topic/Section: Distribution and Density of Human Settlement

Bloom’s Taxonomy: Knowledge

Nat Geo Standard: 1. The World in Spatial Terms: How to use maps and other geographic representations, geospatial technologies, and spatial thinking to understand and communicate information

Learning Outcome: 1. Locate Earth’s major population clusters on a map

5) The agricultural crop that produces the highest number of calories per acre is

A) corn.

B) wheat.

C) potatoes.

D) rice.

E) turnips.

Answer: D

Diff: 1

Topic/Section: Distribution and Density of Human Settlement

Bloom’s Taxonomy: Knowledge

Nat Geo Standard: 9. Human Systems: The characteristics, distribution, and migration of human populations on Earth’s surface

Learning Outcome: 2. Explain the main reasons humans are unevenly distributed on Earth

6) Population densities tend to be higher

A) in cold climates.

B) on steep terrain.

C) near the sea.

D) in areas of fertile soil.

Answer: D

Diff: 1

Topic/Section: Distribution and Density of Human Settlement

Bloom’s Taxonomy: Knowledge

Nat Geo Standard: 9. Human Systems: The characteristics, distribution, and migration of human populations on Earth’s surface

Learning Outcome: 2. Explain the main reasons humans are unevenly distributed on Earth

7) The difference between population geography and demography is that population geography is

A) totally concerned with human migration.

B) the study of individual populations in terms of specific group characteristics.

C) the study of the distribution of humankind across Earth.

D) the study of internal population dynamics.

E) the science of “describing people.”

Answer: C

Diff: 2

Topic/Section: Distribution and Density of Human Settlement

Bloom’s Taxonomy: Application

Nat Geo Standard: 9. Human Systems: The characteristics, distribution, and migration of human populations on Earth’s surface

Learning Outcome: 1. Locate Earth’s major population clusters on a map

8) The constitution of the United States requires a decennial census to

A) count the population only.

B) reapportion seats in the House of Representatives.

C) establish tax rolls.

D) establish the number of Senators to be elected.

E) register all eligible males for the draft.

Answer: B

Diff: 2

Topic/Section: Distribution and Density of Human Settlement

Bloom’s Taxonomy: Application

Nat Geo Standard: 9. Human Systems: The characteristics, distribution, and migration of human populations on Earth’s surface

Learning Outcome: 2. Explain the main reasons humans are unevenly distributed on Earth

9) Which continent has more than one major population concentration?

A) Asia

B) Africa

C) Europe

D) North America

Answer: A

Diff: 2

Topic/Section: Distribution and Density of Human Settlement

Bloom’s Taxonomy: Analysis

Nat Geo Standard: 9. Human Systems: The characteristics, distribution, and migration of human populations on Earth’s surface

Learning Outcome: 1. Locate Earth’s major population clusters on a map

10) The West African country of Togo and the European country of France have approximately the same arithmetic density. From this we can conclude that the two countries have the same

A) level of output per farmer.

B) number of people per area of land.

C) pressure placed by people on the land to produce food.

D) standard of living.

Answer: B

Diff: 2

Topic/Section: Distribution and Density of Human Settlement

Bloom’s Taxonomy: Analysis

Nat Geo Standard: 9. Human Systems: The characteristics, distribution, and migration of human populations on Earth’s surface

Global Sci LO: 4. Demonstrate the quantitative skills needed to succeed in Introductory Geography.

Learning Outcome: 2. Explain the main reasons humans are unevenly distributed on Earth

 

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bestsellers

Quick Buy

Test Bank For Human Geography 1st Edition by Jon Malinowski

Original price was: $60.00.Current price is: $23.00.
(0 Reviews)
ISBN-10 ‏ : ‎ 0073122947 ISBN-13 ‏ : ‎ 978-0073122946 Publisher ‏ : ‎ McGraw-Hill Education; 1st edition Authors: Jon Malinowski, David H Kaplan Professor
Quick Buy

Test Bank For Human Geography 13Th Edition By Mark Bjelland

Original price was: $50.00.Current price is: $20.00.
(0 Reviews)
ISBN-10 ‏ : ‎ 1260220648 ISBN-13 ‏ : ‎ 978-1260220643 Publisher ‏ : ‎ McGraw Hill; 13th edition Mark Bjelland, Daniel Montello, Arthur Getis
Quick Buy

Test Bank For Human Geography Landscapes of Human Activities 12th Edition By Bjelland Associate Professor

Original price was: $50.00.Current price is: $24.00.
(0 Reviews)
ISBN-10 ‏ : ‎ 0078021464 ISBN-13 ‏ : ‎ 978-0078021466 Publisher ‏ : ‎ McGraw-Hill Education; 12th edition Mark Bjelland, Daniel Montello, Jerome Fellmann, Arthur Getis, Judith Getis
Quick Buy

Test Bank For Human Geography Places And Regions in Global Context 4th Canadian Edition by Paul L. Knox

Original price was: $50.00.Current price is: $20.00.
(0 Reviews)
ISBN-10 ‏ : ‎ 032172884X ISBN-13 ‏ : ‎ 978-0321728845 Publisher ‏ : ‎ Pearson Education Canada; 4th edition Paul L. Knox, Sallie A. Marston, Michael Imort, Alan E. Nash
Quick Buy

Test Bank For Introduction to Geography 14th Edition by Arthur Getis

Original price was: $50.00.Current price is: $30.00.
(0 Reviews)
ISBN-10 ‏ : ‎ 0077489675 ISBN-13 ‏ : ‎ 978-0077489670 Publisher ‏ : ‎ McGraw-Hill Higher Education; 14th edition Authors: Getis
Quick Buy

Test Bank For Introduction to Geography People, Places & Environment 6th Edition Carl H. Dahlman

Original price was: $50.00.Current price is: $25.00.
(0 Reviews)
ISBN-10 ‏ : ‎ 0321843339 ISBN-13 ‏ : ‎ 978-0321843333 Publisher ‏ : ‎ Pearson; 6th edition Author: Carl Dahlman, William Renwick
Quick Buy

Test Bank For Introduction to Geospatial Technologies 3rd Edition By Shellito

Original price was: $50.00.Current price is: $25.00.
(0 Reviews)
ISBN-10 ‏ : ‎ 1464188726 ISBN-13 ‏ : ‎ 978-1464188725 Publisher ‏ : ‎ W H Freeman & Co (Sd); 3rd ed. edition Author: University Bradley A Shellito

 

 

Back to Top
Product has been added to your cart