Search

Need help? examezone@gmail.com

In Stock

Test Bank For Introduction To Industrial And Organizational Psychology, 6th Edition Ronald E. Riggio

ISBN-10 ‏ : ‎ 0205254993
ISBN-13 ‏ : ‎ 978-0205254996
Publisher ‏ : ‎ Pearson; 6th edition
Author: Ronald E. Riggio

Original price was: $50.00.Current price is: $30.00.

SKU:TB000836

Test Bank For Introduction To Industrial And Organizational Psychology, 6th Edition Ronald E. Riggio

CHAPTER 1

Introduction: Definitions and History

TEST BANK

Multiple Choice Test Items

1. FACTUAL: What is Industrial/Organizational Psychology? ANSWER: b

Industrial/organizational psychology is defined as

a. the study of work in industry.

b. the study of human behavior in work settings.

c. a combination of management principles and work efficiency methods.

d. the process of analyzing communication between managers and subordinates.

2. FACTUAL: The Science and Practice of Industrial/Organizational Psychology

ANSWER: a

The two objectives of I/O psychology are

a. conducting research and applying research knowledge to improving work behavior.

b. conducting research and establishing general laws of work behavior.

c. conducting research and training other psychologists.

d. training other psychologists and designing organizational structures.

3. FACTUAL: The Science and Practice of Industrial/Organizational Psychology

ANSWER: c

The scientific objective of I/O psychology involves

a. applying psychological principles to observing work behavior.

b. applying research results in attempts to improve work behavior.

c. the study and understanding of all aspects of behavior at work.

d. the discovery of general laws of human behavior.

4. FACTUAL: The Science and Practice of Industrial/Organizational Psychology

ANSWER: b

The applied objective of I/O psychology involves

a. examining and describing human work behavior.

b. the application of psychological principles to work behavior.

c. the discovery of general laws of human behavior.

d. conducting research and publishing it in scientific journals.

  1. FACTUAL: The Roots and Early History of Industrial/Organizational Psychology

ANSWER: c

The engineer who is credited with stimulating the beginning of the field that would develop into I/O psychology is

a. Hugo Munsterberg.

b. Walter Dill Scott.

c. Frederick W. Taylor.

d. Elton Mayo.

6. CONCEPTUAL: The Roots and Early History of Industrial/Organizational Psychology ANSWER: b

An efficiency expert is studying jobs carefully, making detailed assessments of how long it takes workers to perform tasks. In all likelihood, the expert is using the scientific management method of

a. ergonomics.

b. time-and-motion studies.

c. scientist-practitioner model.

d. job specialization.

7. APPLICATION: The Roots and Early History of Industrial/Organizational Psychology ANSWER: d

Suppose that a manager wants to increase the output of a staff of word processors/typists. Which of the following strategies would be consistent with the principles of scientific management?

a. Giving the typists pep talks every morning

b. Instituting an Employee of the Month program

c. Firing the least productive typists and hiring new ones

d. Designing work stations that increase the efficiency with which workers can perform their jobs

8. CONCEPTUAL: The Roots and Early History of Industrial/Organizational Psychology ANSWER: c

One reason that scientific management is no longer as applicable in the work place as it was at one time is that

a. the standard of living has increased over the years.

b. the theory is too broad to apply today.

c. jobs today are more complex than they used to be.

d. the principles do not apply to international businesses.

9. FACTUAL: The Roots and Early History of Industrial/Organizational Psychology ANSWER: b

A major contribution to the development of I/O psychology that occurred during the World War I years was

a. development of the atomic bomb.

b. the creation of the Army Alpha and Beta intelligence tests.

c. an increased focus on the ergonomic design of war equipment.

d. an increased focus on the psychological experiences of soldiers.

10. FACTUAL: The Great Depression Years and World War II ANSWER: a

In the famous Hawthorne studies, workers became more productive because

a. they knew they were being observed.

b. the lighting was increased.

c. they were given longer rest breaks.

d. they thought they would eventually be rewarded.

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bestsellers

Quick Buy

Test Bank For Meteorology Today 11th Edition by C. Donald Ahrens

Original price was: $55.00.Current price is: $28.00.
(0 Reviews)
Quick Buy

Test Bank For Industrial And Organizational Psychology Research and Practice 6th Edition by Paul E. Spector

Original price was: $60.00.Current price is: $30.00.
(0 Reviews)
ISBN-10 ‏ : ‎ 0470949767 ISBN-13 ‏ : ‎ 978-0470949764 Publisher ‏ : ‎ John Wiley & Sons; 6th Edition Author: Paul E. Spector
Quick Buy

Test Bank For Psychology A Journey 5th Edition by Dennis Coon

Original price was: $55.00.Current price is: $28.00.
(0 Reviews)
Quick Buy

Test Bank For Invitation to The Life Span 3rd Edition By Berger

Original price was: $50.00.Current price is: $25.00.
(0 Reviews)
ISBN-10 ‏ : ‎ 1319016308 ISBN-13 ‏ : ‎ 978-1319016302 Publisher ‏ : ‎ WORTH Author: BERGER
Quick Buy

Test Bank For Industrial Organizational Psychology An Applied Approach 8th Edition by Michael G. Aamodt

Original price was: $50.00.Current price is: $15.00.
(0 Reviews)
ISBN-10 ‏ : ‎ 1305118421 ISBN-13 ‏ : ‎ 978-1305118423 Publisher ‏ : ‎ Cengage Learning; 8th edition Author: Michael G. Aamodt

 

 

Back to Top
Product has been added to your cart