Search

Need help? examezone@gmail.com

In Stock

Test Bank For Introduction to Research in Education, 9th Edition by Donald Ary

ISBN-10 ‏ : ‎ 1133596746
ISBN-13 ‏ : ‎ 978-1133596745
Publisher ‏ : ‎ Cengage Learning; 9th edition
Authors: Donald Ary, Lucy Cheser Jacobs, Christine K. Sorensen Irvine, David Walker

Original price was: $50.00.Current price is: $30.00.

SKU:TB000860

Test Bank For Introduction to Research in Education, 9th Edition by Donald Ary

Chapter 3—The Research Problem

MULTIPLE CHOICE

1.Which one of the following steps comes first in conducting a research study?

a.

Operationally defining the variables

b.

Formulating a research problem

c.

Reviewing literature

d.

Selecting a suitable research methodology

e.

Collecting and interpreting the data

ANS: B PTS: 1 OBJ: WWW

2.The statement of the problem for research should

a.

always be in question form.

b.

always be in a declarative form.

c.

include the source and significance of the problem.

d.

clearly indicate what is to be investigated.

ANS: D PTS: 1

3.The statement of the problem should include the

a.

reason for the design of the study.

b.

measuring device to be used in the study.

c.

variables of the study.

d.

operational definitions of the technical terms.

ANS: C PTS: 1 OBJ: WWW

4.The useful sources of a research problem include

a.

personal experience.

c.

published literature.

b.

deduction from theories.

d.

all of the above.

ANS: D PTS: 1 OBJ: WWW

5.The main purpose of the review of published literature is to

a.

show that the investigator is knowledgeable.

b.

find the answer to the research question that one has formulated.

c.

establish the significance of the study by showing that other researchers have been interested in the same topic.

d.

link the question with the body of knowledge and take the next logical step.

ANS: D PTS: 1

6.In selecting a research problem, which one of the following should not be taken into account?

a.

Is the problem amenable to research?

b.

Will the problem make a contribution to the body of organized knowledge?

c.

Will the problem lead to new problems for research?

d.

Will I prove that what I already know is true?

e.

Has the problem already been adequately answered?

ANS: D PTS: 1 OBJ: WWW

7.Research questions deduced from theories in one’s field of specialization

a.

are less replicated than research questions stimulated by other sources.

b.

have greater potential for making a contribution to the body of organized knowledge.

c.

produce universal results applicable to all cultures.

d.

lack significance since they could not be used for solving problems peculiar to a particular situation.

ANS: B PTS: 1 OBJ: WWW

8.”What are the ways of promoting diversity in secondary schools?” This question is

a.

a good question for research since it has practical value.

b.

a poor question because it is trivial.

c.

a typical educational research question.

d.

too general and has no clear indication of the direction the research is to take.

ANS: D PTS: 1

9.”Is there a relationship between adolescents’ learning style and their academic achievement?” This question is

a.

a poor question because it is not clearly stated.

b.

a good question because the variables can be operationally defined and the relationship between them investigated.

c.

a poor question because the variables could not be clearly and operationally defined.

d.

a good question because it is concerned with academic achievement.

ANS: B PTS: 1 OBJ: WWW

Exhibit 3-1: Sources of research problems in education include: deduction from theory, personal experience, related research, and non-educational sources. Indicate which of these sources is referred to in the following questions.

10.Refer to Exhibit 3-1. This source enables researchers to identify gaps in the body of organized knowledge within a field.

a.

deduction from theory

c.

related research

b.

personal experience

d.

non-educational sources

ANS: C PTS: 1

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bestsellers

Quick Buy

Test Bank For Principles of Economics Robert Frank 7th Edition

Original price was: $55.00.Current price is: $25.00.
(0 Reviews)
Quick Buy

Test Bank For Human Nutrition Science for Healthy Living 2Nd Edition By Tammy Stephenson

Original price was: $50.00.Current price is: $25.00.
(0 Reviews)
ISBN-10 ‏ : ‎ 9781260092172 ISBN-13 ‏ : ‎ 978-1260092172 Publisher ‏ : ‎ McGraw-Hill Education; 2nd edition Author : Tammy Stephenson, Wendy Schiff
Quick Buy

Test Bank For Managerial Economics 7th Edition By Keat

Original price was: $55.00.Current price is: $25.00.
(0 Reviews)
Quick Buy

Test Bank For International Economics Thomas Pugel 17th Edition

Original price was: $50.00.Current price is: $24.00.
(0 Reviews)
ISBN-10 ‏ : ‎ 1260004732 ISBN-13 ‏ : ‎ 978-1260004731 Publisher ‏ : ‎ McGraw Hill; 17th edition Author: Thomas Pugel

 

 

Back to Top
Product has been added to your cart