Search

Need help? examezone@gmail.com

In Stock

Test Bank For Law and Society Canadian 4th Edition by Vago

ISBN-10 ‏ : ‎ 0205248012
ISBN-13 ‏ : ‎ 978-0205248018
Publisher ‏ : ‎ Routledge; 4th edition
Authors: Steven Vago, Adie Nelson

Original price was: $50.00.Current price is: $25.00.

SKU:TB000930

Test Bank For Law and Society Canadian 4th Edition by Vago

Chapter 2  Theoretical Perspectives

1. Traditional legal systems are typically characteristic of ___________.

  1. early industrial societies
  2. post-industrial societies
  3. industrial societies
  4. hunting-and-gathering societies
  5. early agrarian societies

ANSWER: D DIFFICULTY: EASY PAGE: 26

2. Transitional legal systems are typically characteristic of ___________.

  1. early industrial societies
  2. post-industrial societies
  3. industrial societies
  4. hunting-and-gathering societies
  5. early agrarian societies

ANSWER: A DIFFICULTY: EASY PAGE: 27

3. A distinctive feature of modern legal systems is the proliferation of ___________.

  1. criminal law
  2. tort Law
  3. public law
  4. private law
  5. administrative law

ANSWER: E DIFFICULTY: MODERATE PAGE: 29

4. Modern legal systems contain which of the following descriptors?

  1. universalistic
  2. rational
  3. amenable
  4. separate
  5. all of the above

ANSWER: E DIFFICULTY: EASY PAGE: 29

5. According to Montesquieu’s Spirit of the Laws, ___________.

  1. law is a product of economic forces
  2. law is a tool of the ruling class on behalf of the economically weak
  3. laws can be understood only in the context of particular societies
  4. government intervention is seen as an unwanted interference with the laws of natural selection
  5. arbitrary will is not legally binding

ANSWER: C DIFFICULTY: MODERATE PAGE: 31

6. ________________ was the founder and principal proponent of the English historical school of law.

  1. Baron de Montesquieu
  2. Herbert Spencer
  3. Charles Darwin
  4. William Graham Sumner
  5. Sir Henry Sumner Maine

ANSWER: E DIFFICULTY: MODERATE PAGE:32

7. According to __________, the movement of the progressive societies has hitherto been a movement from status to contract.

  1. Baron de Montesquieu
  2. Herbert Spencer
  3. Charles Darwin
  4. William Graham Sumner
  5. Sir Henry Sumner Maine

ANSWER: E DIFFICULTY: MODERATE PAGE: 33

8. __________ considered the legal and moral to constitute two quite separate and distinct realms in law.

  1. Legal realism
  2. Dialectical materialism
  3. Legal positivism
  4. Natural justice
  5. Left realism

ANSWER: C DIFFICULTY: MODERATE PAGE: 30

9. The religious, social, political, and cultural order of any given epoch is determined by the existing system of production. This is exemplified in the doctrine of ___________.

  1. legal realism
  2. dialectical materialism
  3. legal positivism
  4. natural justice
  5. left realism

ANSWER: B DIFFICULTY: MODERATE PAGE: 33

10. _________ would be determined when a religious judge makes a decision without any legal recourse to explicit rules or legal principles.

  1. Substantive irrationality
  2. Formal irrationality
  3. Substantive rationality
  4. Formal rationality
  5. Situated irrationality

ANSWER: A DIFFICULTY: MODERATE PAGE: 34

TRUE/FALSE

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bestsellers

Quick Buy

Test Bank For Introduction to Social Problems 10th Edition Sullivan

Original price was: $50.00.Current price is: $25.00.
(0 Reviews)
ISBN-10 ‏ : ‎ 0205896464 ISBN-13 ‏ : ‎ 978-0205896462 Publisher ‏ : ‎ Pearson; 10th edition Author: Thomas J. Sullivan
Quick Buy

Test Bank For Landmarks in Humanities 4th Edition by Gloria Fiero

Original price was: $60.00.Current price is: $30.00.
(0 Reviews)
ISBN-10 ‏ : ‎ 1259544923 ISBN-13 ‏ : ‎ 978-1259544927 Publisher ‏ : ‎ McGraw Hill; 4th edition Author: Gloria Fiero
Quick Buy

Test Bank For Law and Society Canadian 4th Edition by Vago

Original price was: $50.00.Current price is: $25.00.
(0 Reviews)
ISBN-10 ‏ : ‎ 0205248012 ISBN-13 ‏ : ‎ 978-0205248018 Publisher ‏ : ‎ Routledge; 4th edition Authors: Steven Vago, Adie Nelson

 

 

Back to Top
Product has been added to your cart