Search

Need help? examezone@gmail.com

In Stock

Test Bank For Law & Ethics for Health Professions 14th Edition

ISBN-10 ‏ : ‎ 0133251675
ISBN-13 ‏ : ‎ 978-0133251678
Publisher ‏ : ‎ Pearson Canada; 14th edition
Authors: J.E. Smyth, Dan Soberman, Alex Easson, Shelley McGill

Original price was: $60.00.Current price is: $30.00.

SKU:TB000926

Test Bank For Law & Ethics for Health Professions 14th Edition

CHAPTER NO 1

1) A simple definition of law would be misleading because law is so

a. bound up with the rule of law.

b. diverse and complex.

c. difficult to define.

d. none of the above

e. all of the above

Answer: b

Diff: 2

Type: MC

Topic: The Role of Law

Skill: Recall

2) We need to have law because it

a. regulates individuals’ interactions with one another.

b. gives the government the power to act for the benefit of society in general.

c. provides an element of certainty in determining contractual and property rights.

d. protects persons, property, and society, and prohibits conduct that society believes is harmful.

e. all of the above

Answer: e

Diff: 2

Type: MC

Topic: The Role of Law

Skill: Recall

3) The fact that laws that appear to be unjust must still be obeyed suggests that

a. justice is merely the result of the influence of ethics.

b. justice is merely a product of social morals.

c. there is a difference between good laws and bad ones.

d. in reality, we must think of justice as nothing more than the result of our legal system.

e. those who make the laws just do not care.

Answer: d

Diff: 3

Type: MC

Topic: The Role of Law

Skill: Applied

4) The Canadian legal profession is organized on a provincial basis with each province having its own “bar” society. However, a member of any provincial bar may appear before

a. the House of Lords in England.

b. the International War Crimes Tribunal.

c. the Supreme Court of Canada.

d. any Human Rights Tribunal in any province.

e. any Landlord and Tenant Board Tribunal in any province.

Answer: c

Diff: 3

Type: MC

Topic: Legal Risk Management

Skill: Recall

5) Joe hired Julie, a lawyer, to defend him on assault charges. At their first meeting he told her the details concerning his involvement in the assault. After a dispute between Joe and Julie in relation to legal fees, Joe decided to retain a new lawyer. The police attended at Julie’s office to ask her questions concerning what Joe told her about the assault. In these circumstances

a. the solicitor/client privilege does not allow Julie to reveal any communications she had with Joe without his approval.

b. given that the solicitor/client relationship has ended, Julie is at liberty to disclose the information.

c. the solicitor/client privilege does not extend to admissions by clients of wrongdoing so communications must be disclosed.

d. Julie is at liberty to disclose any information in relation to the dispute with Joe over fees but not in relation to communications about the assault.

e. the Canada Evidence Act permits Julie to disclose any information once the retainer has ended.

Answer: a

Diff: 3

Type: MC

Topic: Legal Risk Management

Skill: Applied

6) A compliance officer employed by a business for purposes of monitoring legislative requirements applicable to the business ensures

a. that outside counsel are hired by the business on a general retainer basis to respond to urgent matters.

b. that the business complies with all regulatory and legislative requirements to avoid claims, fines and other possible penalties or sanctions.

c. that probationary employees are screened and monitored appropriately by the business in the 90 day period.

d. that the business pays outstanding fines.

e. that someone attends on all Small Claims Court matters where outside counsel are not required.

Answer: b

Diff: 3

Type: MC

Topic: Legal Risk Management

Skill: Applied

7) When we say that the law is part of every facet of business, we mean that

a. it is central to business interaction with customers, suppliers, competitors, and government.

b. business cannot succeed without understanding the law.

c. it outlines what we do, how to do it, and what not to do.

d. the failure of businesses to comply with the law may result in criminal, regulatory, and/or civil liability.

e. all of the above

Answer: e

Diff: 2

Type: MC

Topic: Law and Business

Skill: Recall

8) Effective operation of a business requires that business managers

a. rely on lawyers to form the right questions and answers for legal issues.

b. do not have to become experts in the activities of their businesses.

c. simply rely on the decisions made by those in authority above them.

d. do not have to familiarize themselves with the law.

e. must know the law and must understand the legal risks associated with the everyday choices that they make.

Answer: e

Diff: 2

Type: MC

Topic: Law and Business

Skill: Recall

9) A risk management plan

a. does not require regular revision.

b. does nothing to promote the better conduct of a business.

c. is only necessary in sophisticated businesses.

d. does not necessarily involve a lawyer in every part of the overall plan.

e. helps a business to identify and anticipate potential legal liability.

Answer: e

Diff: 2

Type: MC

Topic: Law and Business

Skill: Applied

10) Which of the following will a business use to reduce its liability?

a. risk reduction

b. risk absorption

c. risk avoidance

d. risk transfer

e. all of the above

Answer: e

Diff: 1

Type: MC

Topic: Law and Business

Skill: Recall

 

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bestsellers

Quick Buy

Foundations Of Kinesiology 1st Edition Murray Test Bank

Original price was: $55.00.Current price is: $39.00.
(0 Reviews)
Quick Buy

Test Bank For Law & Ethics For Health Professions 7Th Edition By Karen Judson

Original price was: $60.00.Current price is: $30.00.
(0 Reviews)
ISBN-10 ‏ : ‎ 0073513830 ISBN-13 ‏ : ‎ 978-0073513836 Publisher ‏ : ‎ McGraw Hill; 7th edition Authors: Karen Judson, Carlene Harrison
Quick Buy

Test Bank For Laboratory Manual for Clinical Kinesiology and Anatomy 4th Edition by Lynn S. Lippert PT MS

Original price was: $60.00.Current price is: $30.00.
(0 Reviews)
ISBN-10 ‏ : ‎ 0803658257 ISBN-13 ‏ : ‎ 978-0803658257 Publisher ‏ : ‎ F. A. Davis Company; 4th edition Authors: Lynn S. Lippert PT MS, Mary Alice Minor PT MS
Quick Buy

Test Bank For Law & Ethics for Health Professions 8th Edition By Karen Judson

Original price was: $60.00.Current price is: $30.00.
(0 Reviews)
ISBN-10 ‏ : ‎ 1260092658 ISBN-13 ‏ : ‎ 978-1260092653
Quick Buy

Test Bank For Law & Ethics for Health Professions 14th Edition

Original price was: $60.00.Current price is: $30.00.
(0 Reviews)
ISBN-10 ‏ : ‎ 0133251675 ISBN-13 ‏ : ‎ 978-0133251678 Publisher ‏ : ‎ Pearson Canada; 14th edition Authors: J.E. Smyth, Dan Soberman, Alex Easson, Shelley McGill

 

 

Back to Top
Product has been added to your cart