Search

Need help? examezone@gmail.com

In Stock

Test Bank For Leading and Managing in Nursing 5th Edition by Patricia S. Yoder-Wise

ISBN-10 ‏ : ‎ 0323241832
ISBN-13 ‏ : ‎ 978-0323241830
Publisher ‏ : ‎ Mosby,2010. 5th Edition
Author: Yoder-Wise RN E

Original price was: $60.00.Current price is: $30.00.

SKU:TB000947

Test Bank For Leading and Managing in Nursing 5th Edition by Patricia S. Yoder-Wise

Chapter 03: Developing the Role of Leader

Test Bank

MULTIPLE CHOICE

1. As the clinical director of 24 employees, you have been asked to explain to staff members why they are not getting a raise this year, even though they have been working short-handed for many months and patient satisfaction scores have never been higher. Because you believe yourself to be a transformational leader, you will approach this problem by:

a.

Telling the assistant clinical director and asking her to share the bad news with the other staff members.

b.

Posting a note on the bulletin board that includes the phone number of the chief nursing officer, so anyone who has complaints may express them.

c.

Showing staff members the budget and asking for input about how to cut costs so that raises will be possible in the future.

d.

Meeting with a small group of seasoned staff members and asking them how to break the news.

ANS: C

Transformational leadership involves engaging those being led and inspiring and motivating them through strategies such as inviting input into solutions for issues and problems.

REF:Pages 40, 41

TOP:AONE competency: Communication and Relationship-Building

2. After a newly hired director of nursing has reviewed the hospital’s strategic plans, she develops a timeline for achieving those plans. The new leader is:

a.

Not expecting that novice leaders would have a vision.

b.

Inviting a seasoned leader to come and share a vision with the group.

c.

Getting to know staff members, so they can work together for a few months.

d.

Translating a global document into realistic plans for nursing.

ANS: D

Creating and communicating a shared vision is an example of a leader’s influencing behavior.

REF:Pages 48, 49

TOP:AONE competency: Communication and Relationship-Building

3. A nurse executive is hired to restore a unit’s productivity, which has decreased as the result of low staff morale. The nurse executive utilizes which of the following leadership principles?

a.

The leader sets the tone, which allows nurses to feel in control of the environment.

b.

If the staff members are not satisfied, they will insist on a different leader, who will get them what they want.

c.

Leaders at the national level who are seeking relief for nurses in the workplace are seen as the solution to the nursing shortage.

d.

Workplace satisfaction depends on staffing ratios, adequate pay, and tuition reimbursement, and these are things the leader can control.

ANS: A

Creating an environment that reflects caring, empathy, and concern about people as individuals is an important accomplishment for a leader.

REF:Pages 38, 39

TOP:AONE competency: Communication and Relationship-Building

4. The director of nursing has been observing staff interactions in a 20-bed coronary care unit. Based on her observations, which of the following staff members is an obvious leader?

a.

The unit secretary who knows everyone’s business

b.

The chief nursing officer who is in charge and is responsible for nursing services

c.

The chief cardiologist who admits the largest number of patients and brings in more revenue than any other physician

d.

The staff nurse who persuades other staff members to practice by making evidence-based decisions

ANS: D

Leadership is the ability to inspire others to bring a vision (such as evidence-based decision making) to reality and is not necessarily tied to status or information flow.

REF:Page 40

TOP:AONE competency: Communication and Relationship-Building

5. After being interviewed for the unit manager position, the staff nurse reflects on the interview process. The staff nurse is aware that leadership begins:

a.

Within.

b.

Through a relationship with a mentor.

c.

With the job description.

d.

With the chief nursing officer of the organization.

ANS: A

Unlike management, which is a designated role that can be taught, leadership is an ability that involves reflection, renewal, and understanding of self.

REF: Page 38 TOP: AONE competency: Leadership

6. The nurse manager in the emergency department needs to implement new staffing patterns. As a transformational leader, the nurse manager should:

a.

Explain in detail how well the new idea will work.

b.

Make staff members think the idea was theirs in the first place.

c.

Reason with staff members that the new idea will save money and allow more free time.

d.

Imply that raises will be smaller than anticipated if the new idea is not accepted.

ANS: B

Transformational leadership inspires and motivates others through influence and persuasion rather than through rewards (for example, free time) and punishment (for example, smaller raises).

REF: Pages 40, 41 TOP: AONE competency: Leadership

7. To retain supervisory staff members, the director of nursing develops a mentoring program. The best person to be a mentor for a new supervisor in a leadership position is someone who has:

a.

Been in exactly the same position and can relate to the new supervisor’s problems.

b.

Had vast leadership opportunities and likes to talk about his or her past experiences.

c.

Leadership experience and time to spend communicating with the new supervisor about his or her experiences.

d.

People who can help the new supervisor get what he or she needs to make the organization grow quickly and prosper in the process.

ANS: C

Mentors need to have the experience, organizational credibility, and communication skills to support and stretch the new leader in assuming the leadership role.

REF: Page 42 TOP: AONE competency: Leadership

8. Recruiting among the emerging workforce (18- to 35-year-olds) is a challenge for healthcare agencies. Marketing brochures should address the leadership and vision of the healthcare agency. Which of the following workplace environments will attract applicants in the emerging workforce?

a.

A highly professional environment

b.

A nurturing and receptive environment

c.

An environment highlighted by lots of meetings, so staff members can have lots of input

d.

A totally online environment, so staff members will not have to interface with uncaring colleagues

ANS: B

A study of student nurses who represent this age group indicates that they want a leader who is receptive, approachable, a team player, and motivating.

REF:Pages 43, 44

TOP:AONE competency: Communication and Relationship-Building

9. A nurse executive who considers herself a Baby Boomer will have the challenge of convincing the emerging workforce of the necessity of committee meetings. One of the primary reasons that the Baby Boom generation appears to have so many meetings in the work environment is that:

a.

They feel more comfortable in a group.

b.

They find that the journey to the solution is as important as the solution itself.

c.

They were deprived of collective action opportunities in the past and now feel that solutions are better when many people have input.

d.

Baby Boomers are aging and need the respite from work that meetings offer, so they can recuperate from the physical demands of the work environment.

ANS: B

Baby Boomers mistrust authority and trust in collective action, based on successes with social movements in their formative years.

REF: Pages 44, 45 TOP: AONE competency: Leadership

10. The hospital administration is discussing the possibility of closing hospital beds in your unit because of a nursing shortage and the increased amount of overtime required to care for patients. As the leader on the unit, which of the following examples best demonstrates your effective leadership style?

a.

Your entire staff walks out on strike.

b.

Your staff sends an ultimatum to the clinic director demanding higher pay.

c.

A group of your staff members goes to the administration to propose closing of a different unit.

d.

A group of your staff members goes to the administration to request that they be allowed to work the overtime hours.

ANS: C

Commitment to the vision that has been created is seen in the ability of the leader to influence, motivate, and persuade others.

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bestsellers

Quick Buy

Test Bank For Leadership Research Findings Practice and Skills 8th Edition by Andrew J. DuBrin

Original price was: $60.00.Current price is: $30.00.
(0 Reviews)
ISBN-10 ‏ : ‎ 1285866363 ISBN-13 ‏ : ‎ 978-1285866369 Publisher ‏ : ‎ Cengage Learning; 8th edition Author: Andrew J. DuBrin
Quick Buy

Test Bank For Introduction to Leadership Concepts And Practice 3rd Edition By Peter G. Northouse

Original price was: $50.00.Current price is: $30.00.
(0 Reviews)
ISBN-10 ‏ : ‎ 9781452259666 ISBN-13 ‏ : ‎ 978-1452259666 Publisher ‏ : ‎ SAGE Publications, Inc; Third edition Author: Peter G. Northouse
Quick Buy

Test Bank For Leadership Enhancing the Lessons of Experience 9Th Edition By Richard Hughes

Original price was: $60.00.Current price is: $30.00.
(0 Reviews)
ISBN-10 ‏ : ‎ 9781260092530 ISBN-13 ‏ : ‎ 978-1260092530 Publisher ‏ : ‎ McGraw-Hill Education; 9th edition Authors: Richard Hughes, Robert Ginnett, Gordon Curphy
Quick Buy

Test Bank For Leadership Experience 7th Edition By Richard L. Daft

Original price was: $60.00.Current price is: $30.00.
(0 Reviews)
ISBN-10 ‏ : ‎ 133710227X ISBN-13 ‏ : ‎ 978-1337102278 Publisher ‏ : ‎ Cengage Learning; 7th edition Author: Richard L. Daft
Quick Buy

Test Bank For Leadership Personal Development And Career Success 4th Edition Dr. Cliff Ricketts

Original price was: $60.00.Current price is: $30.00.
(0 Reviews)
ISBN-10 ‏ : ‎ 1305953819 ISBN-13 ‏ : ‎ 978-1305953819 Publisher ‏ : ‎ Cengage Learning; 4th edition Authors: Cliff Ricketts, John Ricketts
Quick Buy

Test Bank For Leadership Research Findings Practice and Skills 7th Edition by Andrew J. DuBrin

Original price was: $60.00.Current price is: $30.00.
(0 Reviews)
ISBN-10 ‏ : ‎ 113343522X ISBN-13 ‏ : ‎ 978-1133435228 Publisher ‏ : ‎ Cengage Learning; 7th edition Author: Andrew J. DuBrin

 

 

Back to Top
Product has been added to your cart