Search

Need help? examezone@gmail.com

In Stock

Test Bank For Living in the Environment 18th Edition by G. Tyler Miller

  • ISBN-10 ‏ : ‎ 1285197283
  • ISBN-13 ‏ : ‎ 978-1285197289
  • Publisher ‏ : ‎ Ingram; 18th edition
  • Author: Miller

Original price was: $60.00.Current price is: $30.00.

SKU:TB000965

Test Bank For Living in the Environment 18th Edition by G. Tyler Miller

CHAPTER 2—SCIENCE, MATTER, ENERGY, AND SYSTEMS

1. In 1963, Bormann and Likens compared the output of two river valleys, one forested and the other clear cut. What were their findings?

a. The deforested valley had higher water flow and a decrease in nutrient loss.

b. The forested valley had higher water flow and a decrease in nutrient loss.

c. The forested valley had lower water flow and increase in nutrient loss.

d. The deforested valley had lower water flow and increase in nutrient loss.

e. The deforested valley had higher water flow and increase in nutrient loss.

ANSWER: e

POINTS: 1

REFERENCES: Core Case Study: How Do Scientists Learn About Nature? Experimenting with a Forest

QUESTION TYPE: Multiple Choice

HAS VARIABLES: False

KEYWORDS: Bloom’s: Remember

DATE CREATED: 12/23/2013 8:51 AM

DATE MODIFIED: 12/23/2013 8:51 AM

2. What is the definition of a scientific hypothesis?

a. A simulation of a system being studied

b. A possible explanation for an observation or experimentation

c. The data needed to answer a question

d. Procedures carried out under controlled conditions to gather information

e. A widely accepted theory

ANSWER: b

POINTS: 1

REFERENCES: 2-1 What Do Scientists Do?

QUESTION TYPE: Multiple Choice

HAS VARIABLES: False

KEYWORDS: Bloom’s: Remember

NOTES: Modified

DATE CREATED: 12/23/2013 8:51 AM

DATE MODIFIED: 12/23/2013 8:51 AM

3. When an overwhelming body of observations and measurements supports a scientific hypothesis or group of related hypotheses, it becomes a(n) ____.

a. hypothesis

b. scientific law

c. scientific variable

d. scientific theory

e. conclusion

ANSWER: d

POINTS: 1

REFERENCES: 2-1 What Do Scientists Do?

QUESTION TYPE: Multiple Choice

HAS VARIABLES: False

KEYWORDS: Bloom’s: Remember

DATE CREATED: 12/23/2013 8:51 AM

DATE MODIFIED: 12/23/2013 8:51 AM

4. What is a well-tested and widely accepted description of what scientists find happening repeatedly in nature in the same way?

a. theory

b. scientific law

c. hypothesis

d. conclusion

e. model

ANSWER: b

POINTS: 1

REFERENCES: 2-1 What Do Scientists Do?

QUESTION TYPE: Multiple Choice

HAS VARIABLES: False

KEYWORDS: Bloom’s: Remember

NOTES: Modified

DATE CREATED: 12/23/2013 8:51 AM

DATE MODIFIED: 12/23/2013 8:51 AM

5. What is the correct order of applying the scientific process to a problem?

a. hypothesis−question−observation−experimentation−conclusion−analysis

b. hypothesis−conclusion−question−observation−experimentation−analysis

c. observation−hypothesis−conclusion−experimentation−analysis−question

d. observation−question−hypothesis−experimentation−analysis−conclusion

e. hypothesis−experimentation−observation−analysis−question−conclusion

ANSWER: d

POINTS: 1

REFERENCES: 2-1 What Do Scientists Do?

QUESTION TYPE: Multiple Choice

HAS VARIABLES: False

KEYWORDS: Bloom’s: Remember

DATE CREATED: 12/23/2013 8:51 AM

DATE MODIFIED: 12/23/2013 8:51 AM

6. Which of the following is an example of an organic compound?

a. H2O

b. NaCl

c. H2SO4

d. N2O

e. CH4

ANSWER: e

POINTS: 1

REFERENCES: 2-2 What Is Matter and What Happens When It Undergoes Change?

QUESTION TYPE: Multiple Choice

HAS VARIABLES: False

KEYWORDS: Bloom’s: Understand

NOTES: Modified

DATE CREATED: 12/23/2013 8:51 AM

DATE MODIFIED: 12/23/2013 8:51 AM

7. Complex carbohydrates are a type of ____.

a. lipid

b. chemical formula

c. monomer

d. protein

e. organic polymer

ANSWER: e

POINTS: 1

REFERENCES: 2-2 What Is Matter and What Happens When It Undergoes Change?

QUESTION TYPE: Multiple Choice

HAS VARIABLES: False

KEYWORDS: Bloom’s: Remember

NOTES: New

DATE CREATED: 12/23/2013 8:51 AM

DATE MODIFIED: 12/23/2013 8:51 AM

8. What is the distinct piece of DNA containing instructions for making proteins?

a. chromosome

b. nucleotide

c. amino acid

d. cell membrane

e. hydrocarbon

ANSWER: c

POINTS: 1

REFERENCES: 2-2 What Is Matter and What Happens When It Undergoes Change?

QUESTION TYPE: Multiple Choice

HAS VARIABLES: False

KEYWORDS: Bloom’s: Remember

DATE CREATED: 12/23/2013 8:51 AM

DATE MODIFIED: 12/23/2013 8:51 AM

9. What is the fundamental structural and functional unit of life?

a. atom

b. macromolecule

c. DNA

d. cell

e. organism

ANSWER: d

POINTS: 1

REFERENCES: 2-2 What Is Matter and What Happens When It Undergoes Change?

QUESTION TYPE: Multiple Choice

HAS VARIABLES: False

KEYWORDS: Bloom’s: Remember

DATE CREATED: 12/23/2013 8:51 AM

DATE MODIFIED: 12/23/2013 8:51 AM

10. Thousands of genes make up a single ____.

a. chromosome

b. DNA

c. cell nucleus

d. trait

e. organism

ANSWER: a

POINTS: 1

REFERENCES: 2-2 What Is Matter and What Happens When It Undergoes Change?

QUESTION TYPE: Multiple Choice

HAS VARIABLES: False

KEYWORDS: Bloom’s: Remember

NOTES: New

DATE CREATED: 12/23/2013 8:51 AM

DATE MODIFIED: 12/23/2013 8:51 AM

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

 

Back to Top
Product has been added to your cart