Search

Need help? examezone@gmail.com

In Stock

Test Bank For Macroeconomics International 5th Edition by Stephen D. Williamson

  • ISBN-10 ‏ : ‎ 1292000457
  • ISBN-13 ‏ : ‎ 978-1292000459
  • Publisher ‏ : ‎ Pearson; 5th edition
  • Author: Stephen D. Williamson

Original price was: $55.00.Current price is: $25.00.

SKU:TB000990

Test Bank For Macroeconomics International 5th Edition by Stephen D. Williamson

Chapter 1 Introduction 

1) In 2011, the per-capita GDP in the United States, in 2005 dollars, was about

A) $17,500.

B) $27,500.

C) $43,000.

D) $47,500.

Answer: C

Question Status: Revised

2) Which of the following topics is NOT a primary concern of macroeconomists?

A) fluctuations in the level of economic activity

B) differences in standards of living across countries

C) relative wages of skilled and unskilled workers

D) unemployment

Answer: C

Question Status: Previous Edition

3) Which of the following questions is of most interest for MACROECONOMISTS?

A) Why is there inflation?

B) Why does the steel industry want tariffs?

C) What is the appropriate stance of antitrust policy?

D) Why do foreigners immigrate to the United States?

Answer: A

Question Status: Previous Edition

4) Primarily, macroeconomists use microeconomic principles to study

A) business cycles and trends in the stock market.

B) long-run economic growth and antitrust policies.

C) trends in the stock market and long-term economic growth.

D) long-run economic growth and business cycles.

Answer: D

Question Status: Previous Edition

5) Which is a question of interest in this book?

A) What causes illegal immigration?

B) What mechanism could force people to pollute less?

C) What causes economic fluctuations?

D) What is the effect of penalties on crime?

Answer: C

Question Status: New

6) Which is a question of interest in this book?

A) What causes growth in the long term?

B) How should a labor contract be structured?

C) How should a government be elected?

D) What is the impact of government provided health care?

Answer: A

Question Status: New

7) Which is a question of interest in this book?

A) Where is the stock market heading?

B) What is the optimal inflation rate?

C) How are stock options priced?

D) What are commodity futures?

Answer: B

Question Status: New

8) The two most important American business cycle events of the twentieth century were

A) the Great Depression and stagflation.

B) World War II and the Great Depression.

C) the productivity slowdown and the Great Depression.

D) government budget deficits and World War II.

Answer: B

Question Status: Previous Edition

9) Over the course of the twentieth century, the typical American

A) remained equally as rich.

B) became twice as rich.

C) became five times as rich

D) became eight times as rich.

Answer: D

Question Status: Previous Edition

10) Which of the following assertions is false?

A) The Great Depression was a typical business cycle.

B) Very rapid growth occurred during World War II.

C) Real GDP per capita dipped about 30% during the Great Depression.

D) On average, the U.S. economy grows at a rate of 2.1%.

Answer: A

Question Status: Previous Edition

 

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bestsellers

Quick Buy

Test Bank For Principles of Economics Robert Frank 7th Edition

Original price was: $55.00.Current price is: $25.00.
(0 Reviews)
Quick Buy

Test Bank For Human Nutrition Science for Healthy Living 2Nd Edition By Tammy Stephenson

Original price was: $50.00.Current price is: $25.00.
(0 Reviews)
ISBN-10 ‏ : ‎ 9781260092172 ISBN-13 ‏ : ‎ 978-1260092172 Publisher ‏ : ‎ McGraw-Hill Education; 2nd edition Author : Tammy Stephenson, Wendy Schiff
Quick Buy

Test Bank For Managerial Economics 7th Edition By Keat

Original price was: $55.00.Current price is: $25.00.
(0 Reviews)
Quick Buy

Test Bank For International Economics Thomas Pugel 17th Edition

Original price was: $50.00.Current price is: $24.00.
(0 Reviews)
ISBN-10 ‏ : ‎ 1260004732 ISBN-13 ‏ : ‎ 978-1260004731 Publisher ‏ : ‎ McGraw Hill; 17th edition Author: Thomas Pugel

 

 

Back to Top
Product has been added to your cart