Search

Need help? examezone@gmail.com

In Stock

Test Bank For Management Accounting Information For Decision Making And Strategy Execution 6th Edition by Anthony A. Atkinson

  • ISBN-10 ‏ : ‎ 0137024975
  • ISBN-13 ‏ : ‎ 978-0137024971
  • Publisher ‏ : ‎ P&C Business; 6th edition
  • Authors: A. Atkinson, Anthony, S. Kaplan, Robert, Ella Mae Matsumura, S. Mark Young

Original price was: $55.00.Current price is: $28.00.

SKU:TB0001006

Test Bank For Management Accounting Information For Decision Making And Strategy Execution 6th Edition by Anthony A. Atkinson

Management Accounting, 6e (Atkinson et al.)
Chapter 1 How Management Accounting Information Supports Decision Making

Objective 1

1) Management accounting is subject to the rules formulated by standard setters such as the Financial Accounting Standards Board (FASB).
Answer: FALSE
Explanation: Financial accounting is subject to the rules of the FASB.

Diff: 1
Terms: management accounting Objective: 1
AACSB: Reflective thinking

2) Management accounting information is primarily oriented to external stakeholders, such as investors, creditors, regulators, and tax authorities.
Answer: FALSE
Explanation: Management accounting information is primarily oriented to management. Diff: 1

Terms: management accounting Objective: 1
AACSB: Reflective thinking

3) The International Accounting Standards Board sets the guidelines used for management accounting.
Answer: FALSE
Explanation: Financial accounting must be consistent with the rules of the IASB.

Diff: 1
Terms: International Accounting Standards Board Objective: 1
AACSB: Reflective thinking

4) A good management accounting system can become a source of competitive advantage for a company.
Answer: TRUE
Diff: 1

Terms: management accounting Objective: 1
AACSB: Reflective thinking

5) Management accounting information is sometimes predictive and forward looking. Answer: TRUE
Diff: 1
Terms: management accounting

Objective: 1
AACSB: Reflective thinking

1
Copyright © 2012 Pearson Education, Inc. Publishing as Prentice Hall

6) Management accounting has no prescribed rules about its content, how the content is to be developed, and how the content is to be presented.
Answer: TRUE
Diff: 2

Terms: management accounting Objective: 1
AACSB: Reflective thinking

7) The Federal Accounting Standards Advisory Board sets cost accounting standards for all federal government activities.
Answer: TRUE
Diff: 2

Terms: Government Accounting Standards Board Objective: 1
AACSB: Reflective thinking

8) Management accounting measures can provide advance warnings of problems. Answer: TRUE
Diff: 1
Terms: management accounting

Objective: 1
AACSB: Reflective thinking

9) Information about customer satisfaction is an example of financial information.
Answer: FALSE
Explanation: Information about customer satisfaction is an example of nonfinancial information. Diff: 1
Terms: nonfinancial information
Objective: 1
AACSB: Reflective thinking

10) Management accounting information can be used for all of the following EXCEPT: A) calculate the cost of a product or service.
B) evaluate the performance of a company.
C) project materials needs.

D) evaluate the market price of the stock. Answer: D
Diff: 2
Terms: management accounting Objective: 1

AACSB: Reflective thinking

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bestsellers

Quick Buy

Test Bank For International Accounting 3rd Edition By Doupnik

Original price was: $50.00.Current price is: $20.00.
(0 Reviews)
ISBN-10 ‏ : ‎ 0078110955 ISBN-13 ‏ : ‎ 978-0078110955 Publisher ‏ : ‎ McGraw-Hill/Irwin; 3rd edition Authors: Timothy Doupnik, Hector Perera
Quick Buy

Test Bank For Introduction To Management Accounting 16th Edition By Horngren

Original price was: $50.00.Current price is: $30.00.
(0 Reviews)
ISBN-10 ‏ : ‎ 0133058786 ISBN-13 ‏ : ‎ 978-0133058789 Publisher ‏ : ‎ Pearson; 16th edition Authors: harles Horngren, Gary Sundem, Dave Burgstahler, Jeff Schatzberg

 

 

Back to Top
Product has been added to your cart