Search

Need help? examezone@gmail.com

In Stock

Test Bank For Management Information Systems Managing the Digital Firm 15th Edition By Kenneth C. Laudon

  • ISBN-10 ‏ : ‎ 9780134639710
  • ISBN-13 ‏ : ‎ 978-0134639710
  • Publisher ‏ : ‎ Pearson; 15th edition
  • Authors: Kenneth Laudon, Jane Laudon

$27.00

Compare
SKU:TB0001010

Test Bank For Management Information Systems Managing the Digital Firm 15th Edition By Kenneth C. Laudon

Chapter 3 Information Systems, Organizations, and Strategy

1) The interaction between information technology and organizations is influenced:

A) solely by the decision-making of middle and senior managers.

B) by the development of new information technologies.

C) by many factors, including structure, politics, culture, and environment.

D) by two main macroeconomic forces: capital and labor.

E) by the rate of growth of the organization.

Answer: C

Difficulty: Moderate

AACSB: Information technology

LO: 3-1: Which features of organizations do managers need to know about to build and use information systems successfully?

2) Which of the following statements about organizations is not true?

A) An organization is a stable, formal social structure that takes resources from the environment and processes them to produce outputs.

B) An organization is a formal, legal entity with internal rules and procedures that must abide by laws.

C) An organization is a collection of people and other social elements.

D) An informal group can be considered to be an organization.

E) An organization is a collection of rights, privileges, obligations, and responsibilities delicately balanced over a period of time through conflict and conflict resolution.

Answer: D

Difficulty: Moderate

AACSB: Reflective thinking

LO: 3-1: Which features of organizations do managers need to know about to build and use information systems successfully?

3) According to the ________ definition of organizations, an organization is seen as a means by which capital and labor are transformed by the organization into outputs to the environment.

A) microeconomic

B) macroeconomic

C) sociotechnical

D) behavioral

E) psychological

Answer: A

Difficulty: Challenging

AACSB: Reflective thinking

LO: 3-1: Which features of organizations do managers need to know about to build and use information systems successfully?

4) Which of the following statements about the technical view of organizations is not true?

A) It sees information systems as a way to rearrange the inputs and outputs of the organization.

B) It sees capital and labor as primary production factors.

C) It emphasizes group relationships, values and structures.

D) It sees the organization as a social structure similar to a machine.

E) It sees the inputs and outputs, labor and capital, as being infinitely malleable.

Answer: E

Difficulty: Challenging

AACSB: Analytical thinking

LO: 3-1: Which features of organizations do managers need to know about to build and use information systems successfully?

5) Which of the following is not a major feature of organizations that impacts the use of information systems?

A) Business processes

B) Environments

C) Goals

D) Agency costs

E) Leadership styles

Answer: D

Difficulty: Moderate

AACSB: Reflective thinking

LO: 3-1: Which features of organizations do managers need to know about to build and use information systems successfully?

6) Which of the following statements about business processes is not true?

A) Business processes influence the relationship between an organization and information technology.

B) Business processes are a collection of standard operating procedures.

C) A business firm is a collection of business processes.

D) Business processes are usually ensconced in an organization’s culture.

E) Business processes are typically unaffected by changes in information systems.

Answer: E

Difficulty: Challenging

AACSB: Reflective thinking

LO: 3-1: Which features of organizations do managers need to know about to build and use information systems successfully?

7) Which of the following technologies disrupted the traditional publishing industry?

A) Instant messaging

B) e-mail

C) Internet telephony

D) PCs

E) World Wide Web

Answer: E

Difficulty: Moderate

AACSB: Analytical thinking

LO: 3-1: Which features of organizations do managers need to know about to build and use information systems successfully?

8) Under Mintzberg’s classification of organizational structure, knowledge-based organizations fall under the category of:

A) entrepreneurial structures.

B) divisionalized bureaucracies.

C) professional bureaucracies.

D) adhocracies.

E) machine bureaucracies.

Answer: C

Difficulty: Moderate

AACSB: Reflective thinking

LO: 3-1: Which features of organizations do managers need to know about to build and use information systems successfully?

9) Mintzberg classifies a large bureaucracy existing in a slowly changing environment that produces standard products and is dominated by centralized management as a ________ bureaucracy.

A) machine

B) professional

C) divisionalized

D) multidivisional

E) ad hoc

Answer: A

Difficulty: Moderate

AACSB: Reflective thinking

LO: 3-1: Which features of organizations do managers need to know about to build and use information systems successfully?

10) Which of the following is an example of a divisionalized bureaucracy?

A) Startup firm

B) University

C) Fortune 500 firm

D) Midsize manufacturer

E) Consulting firm

Answer: C

Difficulty: Challenging

AACSB: Reflective thinking

LO: 3-1: Which features of organizations do managers need to know about to build and use information systems successfully?

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bestsellers

Test Bank For Launching New Ventures An Entrepreneurial Approach 6th Edition By Kathleen R. Allen

$30.00
(0 Reviews)
ISBN-10 ‏ : ‎ 053848179X ISBN-13 ‏ : ‎ 978-0538481793 Publisher ‏ : ‎ Cengage Learning; 6th edition Author: Kathleen R. Allen

Test Bank For International Business 4th Edition by Les Dlabay

$24.00
(0 Reviews)
ISBN-10: 538450428 ISBN-13: 9780538450423 Publisher: Cengage Learning Authors: James Calvert Scott, Ph.D.,Les Dlabay, Ed.D.

Test Bank For Leading and Managing in Canadian Nursing 1st Canadian Edition By Yoder-Wise

$25.00
(0 Reviews)
ISBN-10 ‏ : ‎ 1926648617 ISBN-13 ‏ : ‎ 978-1926648613 Publisher ‏ : ‎ Elsevier Canada (CDN Editions); Canadian edition Authors: Patricia S. Yoder-Wise RN EdD NEA-BC ANEF FAAN, Lyle G. Grant RN BComm BSN MSN JD PhD

 

 

Back to Top
Product has been added to your cart