Search

Need help? examezone@gmail.com

In Stock

Test Bank For Management Occupation Health And Safety 5th Edition by Kevin Kelloway

  • ISBN-10 ‏ : ‎ 0176502483
  • ISBN-13 ‏ : ‎ 978-0176502485
  • Publisher ‏ : ‎ Nelson Education; 5th or later Edition
  • Authors: Lori Kelloway, E. Kevin; Francis

Original price was: $55.00.Current price is: $28.00.

SKU:TB0001073

Test Bank For Management Occupation Health And Safety 5th Edition by Kevin Kelloway

Chapter 2-Legislative Framework

MULTIPLE CHOICE

1. What are the two types of WHMIS labels?

a.

supplier and manufactured labels

b.

supplier and workplace labels

c.

workplace and manufactured labels

d.

consumer and workplace labels

ANS: b

PTS: 1

REF: p. 34

2. WHMIS contains class and division hazard symbols for different types of hazards (e.g., Class B are flammable materials, which are symbolized by a circle with a flame inside). What does a circle with a skull and crossbones inside represent?

a.

Class D (poisonous and infectious material)

b.

Class C (oxidizing material)

c.

Class E (corrosive material)

d.

Class F (dangerously reactive material)

ANS: a

PTS: 1

REF: p. 35

3. Which federal legislation sets guidelines for the presentation of information in the material safety data sheet?

a.

the Hazardous Products Act

b.

the Workplace Hazardous Materials Act

c.

the Workers’ Compensation Act

d.

the Hazardous Materials Act

ANS: a

PTS: 1

REF: p.33, 37

4. The Workplace Hazardous Materials Information System (WHMIS) contains class and division hazard symbols for different types of hazards (e.g., Class B are Flammable Materials, which are symbolized by a circle with a flame inside). What does a circle with a large T with a dot on the end represent?

a.

Class B (Flammable and Combustible Material)

b.

Class C (Oxidizing Material)

c.

Class D (Poisonous and Infectious Material; other toxic effects)

d.

Class E (Corrosive Material)

ANS: c

PTS: 1

REF: p.35

5. Employees who are successfully educated and trained in WHMIS should be able to answer which of the following key questions?

a.

What are the hazards of the product you are using and what should you do in case of an emergency or spill?

b.

What chemicals do not fall under WHMIS??

c.

What chemicals can be safely mixed together

d.

How to write an MSDS

ANS: a

PTS: 1

REF: p. 41

6. Which of the following WHMIS requirements must employers follow?

a.

Keep MSDSs on-site for all controlled products and make sure controlled products are properly labelled.

b.

Ensure MSDSs and written safe work procedures for each controlled product are kept locked in a secure location.

c.

Ensure that only employees with MSDS and WHIMIS training are hired

d.

Ensure MSDS labels are attached to hazardous material containers

ANS: a

PTS: 1

REF: p. 37

7. Under WHMIS, which of the following must an employer do?

a.

train customers on controlled products

b.

keep MSDSs on-site for all controlled products and ensure controlled products are properly labelled

c.

send copies of all MSDSs to the government for record keeping

d.

use only an ABC-type fire extinguisher to control a chemical fire.

ANS: b

PTS: 1

REF: p. 37-38

8. Occupational health and safety is legislated under a variety of mechanisms, including all of the following EXCEPT which one?

a.

acts

b.

regulations

c.

enforcements

d.

guidelines

ANS: c

PTS: 1

REF: p. 24

9. A supervisor’s duties include all of the following EXCEPT which one?

a.

taking every reasonable precaution to ensure the protection of workers

b.

preparing and signing the OH&S policy

c.

providing written instructions if applicable

d.

advising workers of possible hazards

ANS: b

PTS: 1

REF: p.29

10. A worker’s duties include all of the following EXCEPT which one?

a.

advising co-workers of possible hazards

b.

properly using the safety equipment and clothes provided

c.

reporting hazards, such as defective equipment to the supervisor

d.

complying with the OH&S regulations

ANS: a

PTS: 1

REF: p.29-30

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bestsellers

Quick Buy

Test Bank For Launching New Ventures An Entrepreneurial Approach 6th Edition By Kathleen R. Allen

Original price was: $60.00.Current price is: $30.00.
(0 Reviews)
ISBN-10 ‏ : ‎ 053848179X ISBN-13 ‏ : ‎ 978-0538481793 Publisher ‏ : ‎ Cengage Learning; 6th edition Author: Kathleen R. Allen
Quick Buy

Test Bank For ORGB4 4th Edition by Debra L. Nelson

Original price was: $55.00.Current price is: $28.00.
(0 Reviews)
Quick Buy

Test Bank For International Business 4th Edition by Les Dlabay

Original price was: $50.00.Current price is: $24.00.
(0 Reviews)
ISBN-10: 538450428 ISBN-13: 9780538450423 Publisher: Cengage Learning Authors: James Calvert Scott, Ph.D.,Les Dlabay, Ed.D.
Quick Buy

Test Bank For Leading and Managing in Canadian Nursing 1st Canadian Edition By Yoder-Wise

Original price was: $50.00.Current price is: $25.00.
(0 Reviews)
ISBN-10 ‏ : ‎ 1926648617 ISBN-13 ‏ : ‎ 978-1926648613 Publisher ‏ : ‎ Elsevier Canada (CDN Editions); Canadian edition Authors: Patricia S. Yoder-Wise RN EdD NEA-BC ANEF FAAN, Lyle G. Grant RN BComm BSN MSN JD PhD

 

 

Back to Top
Product has been added to your cart